16.3 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Incendii de vegetație pârjolesc nordul statului australian New South Wales

VIDEO. Incendii de vegetație pârjolesc nordul statului australian New South Wales

Incendiile de vegetație au cuprins nordul statului australian New South Wales (NSW), în timp ce țara continuă să lupte cu incendiile din Queensland, care au ucis cel puțin două persoane și au distrus zeci de case începând de miercuri (1 noiembrie).

Clint Balint, locuitor al orașului Wallangarra, a declarat miercuri pentru postul de televiziune de stat ABC că “nu a mai văzut niciodată așa ceva”. El a povestit despre flăcările care au trecut cu repeziciune pe terenul său situat la granița dintre Queensland și NSW, în timp ce Michelle Balint, locuitoare, a declarat că a fost o “experiență îngrozitoare” și că a fost fericită că proprietatea și animalele sale au fost cruțate.

Imaginile difuzate de ABC au arătat o șină de tren arsă și un vehicul al Serviciului de pompieri rural care s-a răsturnat pe marginea unui drum. Toți membrii serviciului au fost externați din spital la începutul zilei de miercuri, a relatat ABC.

În nordul statului Queensland, locuitorilor li s-a ordonat miercuri să își evacueze casele, în timp ce incendiile de vegetație au scăpat de sub control, iar pompierii, inclusiv cei aduși cu avionul din întreaga țară și din țara vecină Noua Zeelandă, au luptat cu flăcările.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Optimizarea anunțurilor de închiriere: cum să te diferențiezi într-o piață aglomerată?

Ai o proprietate pe care vrei s-o închiriezi cât mai rapid? Dacă ai încercat să publici un anunț pentru a-ți găsi chiriașul potrivit, probabil...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...
Ultima oră
Pe aceeași temă