13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăMediuCriza climaticăVIDEO: Imagini din satelit arată pagubele provocate de incendiile de vegetație din...

VIDEO: Imagini din satelit arată pagubele provocate de incendiile de vegetație din Europa

Imagini din satelit publicate arată fumul care provine de la incendiile de vegetație din mai multe țări europene.

Deja în acest an, incendii de vegetație au izbucnit în mai multe țări europene, de multe ori simultan, arzând zeci de mii de hectare de teren și distrugând case și întreprinderi.

În Franța, incendiile de vegetație au ars în sud-vestul regiunii Gironde aproximativ 47.700 de hectare la data de 19 iulie.

În Maroc, mai multe incendii au devastat provinciile Larache, Ouezzane, Tetouane și Taza. Acestea au ars aproape 5.000 de hectare, au strămutat mii de oameni și au ucis o persoană.

În Spania, la data de 19 iulie, peste 30 de incendii de vegetație încă făceau ravagii în unele părți ale țării.

Analiză: De la topirea ghețarilor la secetă, criza climatică se manifestă în Italia

Au fost câteva săptămâni dificile pe frontul climatic al Italiei. Temperaturile ridicate sunt o parte a problemei, dar, în mod clar, nu este vorba doar de schimbarea anotimpurilor.

Moartea recentă a celor 11 persoane după ce un ghețar s-a prăbușit pe un traseu popular de drumeție de pe muntele Marmolada nu a fost doar un accident, notează Euronews.

În condițiile în care temperaturile au crescut cu aproximativ 2 grade Celsius – de două ori mai mult decât media globală – nu numai că gheața s-a topit mai repede în ultimii ani, dar experții estimează că astfel de evenimente vor fi mai frecvente.

Oamenii de știință italieni au avertizat că ghețarul Marmolada nu va mai exista în următorii 25-30 de ani, pe măsură ce ghețarii din Alpi se vor retrage.

Nu este nici primul și nici ultimul exemplu a ceea ce se desfășoară în fața ochilor noștri de ceva vreme. În 2019, lucrurile arătau deja destul de rău.

Într-un reportaj despre ghețarul Planpincieux din Alpii italieni – în apropiere de Courmayeu se putea observa un bloc uriaș de gheață care era pe cale să se desprindă de munte.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă