12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăCoronavirusVIDEO: Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii...

VIDEO: Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii pe măsură ce restricțiile COVID se atenuează

Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii după ce a pus capăt luni (26 septembrie) carantinei hoteliere obligatorii COVID-19 pentru sosirile internaționale, companiile de turism raportând o creștere de 10 ori mai mare a numărului de solicitări.

Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de turiști, deoarece a pus capăt carantinei hoteliere obligatorii COVID-19 pentru prima dată după de doi ani și jumătate.

Companiile de turism au raportat un salt de 10 ori mai mare al solicitărilor.

Barbara Van Moppes, în vârstă de 58 de ani, rezidentă din Hong Kong, a fost atât de încântată de veste, încât și-a schimbat zborurile pentru a putea ajunge înapoi în Hong Kong în ziua în care s-au ridicat restricțiile.

“Restul lumii s-a deschis, dora Hong Kong-ul rămăsese în urmă și cred că acum trebuie doar să se deschidă și să revină la normal, pentru că este un loc fantastic în care să trăiești,” a spus aceasta.

Site-ul de călătorii ExpediaHong Kong a declarat că cererea pentru Japonia au crescut de 10 ori la aflarea veștii, în timp ce cele pentru Taiwan aproape că s-au dublat în ultimele 14 zile.

Trip.com a declarat că cererea a crescut de 95 de ori, iar comenzile au crescut cu 50% pe site-ul din Hong Kong în timpul săptămânii, Tokyo, Bangkok, Osaka și Singapore figurând ca destinații de top.

Deși li se permite să meargă la muncă și la școală, aceștia trebuie să facă mai multe teste COVID în prima săptămână de la sosire.

Cu toate acestea, Consiliul Industriei de turism din Hong Kong se așteaptă la o creștere de până la 50% a numărului de călătorii în străinătate în următoarele câteva luni, a declarat directorul executiv al acestuia pentru postul public de televiziune RTHK.

Dar a adăugat că această creștere va fi limitată de numărul de zboruri de ieșire, în timp ce turismul de intrare nu va crește prea mult, fiind inhibat de restricțiile existente.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă