11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Haosul după șapte săptămâni de război în Gaza

VIDEO. Haosul după șapte săptămâni de război în Gaza

Imagini filmate cu drona arată distrugeri pe scară largă în orașul Gaza, duminică (26 noiembrie), după șapte săptămâni de război.

Pe fondul unui calm relativ în timpul armistițiului de patru zile dintre Hamas și Israel, oamenii au fost văzuți mișcându-se printre dărâmăturile clădirilor prăbușite în cartierul Al Zahra.

De când militanții Hamas au lansat atacul fără precedent asupra orașelor israeliene la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane, răspunsul Israelului a fost cea mai sângeroasă și distructivă ofensivă din toate timpurile asupra enclavei Gaza.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătății din teritoriul administrat de Hamas spun că bombardamentele au ucis peste 14.000 de persoane, dintre care 40% sunt copii, și au distrus întinderi de cartiere rezidențiale. Aceștia au declarat că este posibil ca alte mii de cadavre să rămână sub dărâmături, nefiind încă înregistrate în bilanțul oficial al morților.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă