14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Greta Thunberg a fost reținută la protestul pentru climă de la...

VIDEO. Greta Thunberg a fost reținută la protestul pentru climă de la Londra

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reținută marți (17 octombrie) de poliție la Londra, a relatat un martor Reuters, după ce ea și alte persoane au protestat în fața unei conferințe pe tema petrolului și gazelor, împiedicând participarea unor delegați.

Imaginile video au arătat-o pe Thunberg, purtând o insignă cu sloganul “Oily Money Out”, calmă, în timp ce doi ofițeri de poliție vorbeau cu ea. Unul dintre ei a fost văzut ținând-o de braț. De altfel, aceasta a fost percheziționată.

Thunberg a protestat în fața Hotelului Intercontinental din Mayfair, unde Energy Intelligence Forum găzduia o reuniune a liderilor din industria petrolului și a gazelor naturale.

Împreună cu alte zeci de persoane, ea și alte zeci de persoane au obstrucționat intrările. Poliția i-a avertizat pe protestatari înainte de a interveni pentru a-i reține.

Poliția metropolitană din Londra nu a oferit imediat o declarație despre Thunberg atunci când a fost contactată de Reuters, dar a postat pe platforma de mesagerie X că a efectuat 20 de arestări în fața hotelului unde a avut loc conferința.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă