11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Filipine condamnă acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud

VIDEO. Filipine condamnă acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud

Filipine a condamnat “acțiunile ilegale și agresive” ale Chinei în Marea Chinei de Sud, afirmând că paza de coastă chineză a tras cu tunul de apă asupra unei nave a Biroului de pescuit filipinez care efectua o misiune regulată de aprovizionare.

Videoclipurile de la paza de coastă filipineză au arătat nave ale pazei de coastă chineze care au tras cu tunuri de apă asupra navelor biroului de pescuit din Filipine, despre care Manila a spus că se aflau într-o misiune de reaprovizionare pentru a furniza ulei și alimente pentru mai mult de 30 de nave filipineze în Scarborough Shoal, o zonă din Marea Chinei de Sud revendicată de ambele țări.

China a declarat anterior că a luat “măsuri de control” împotriva a trei nave de pescuit filipineze din Marea Chinei de Sud care au pătruns în apele din apropierea Scarborough Shoal, a relatat presa de stat.

China revendică aproape întreaga Mare a Chinei de Sud, un canal pentru un comerț naval anual de peste 3.000 de miliarde de dolari, inclusiv părți revendicate de Filipine, Vietnam, Indonezia, Malaezia și Brunei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă