16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăLifestyleVIDEO: Fabricile japoneze de băuturi alcoolice care doresc să atragă Generația Z,...

VIDEO: Fabricile japoneze de băuturi alcoolice care doresc să atragă Generația Z, s-au orientat către băuturile non-alcoolice

Întreprinderile japoneze de băuturi alcoolice care doresc să atragă Generația Z, s-au orientat către băuturile non-alcoolice.

Companiile japoneze de băuturi alcoolice adoptă o nouă tendință pentru a atrage clienții Generației Z, și anume, băuturile non-alcoolice.

În Tokyo, Sumadori Bar, recent deschis, oferă cocktailuri cu un nivel de alcool de până la 3%. Este administrat de gigantul japonez Asahi Group și își propune să ofere un mediu în care atât băutorii, cât și cei care nu beau alcool să poată savura o băutură împreună.

Popularitatea băuturilor cu conținut scăzut de alcool și fără alcool a crescut în întreaga lume, în special în timpul crizei sanitare, când mulți au devenit mai atenți la sănătate.

Mizuho Kajiura, director general la Asahi, spune că această perioadă a schimbat tiparele de consum: “Înainte, exista o cultură în care, după ce ești angajat de o companie, ieși la băutură cu colegii mai mari și înveți cum să bei. Dar acum, există mai puține oportunități de a face acest lucru și nu putem face acest lucru efectiv.”

Grupul de cercetare IWSR a declarat că valoarea pieței globale a băuturilor non-coolice a crescut de la 7,8 miliarde de dolari în 2018 la puțin sub 10 miliarde de dolari anul trecut.

Efectul a fost deosebit de pronunțat în Japonia, unde populația în vârstă – care tinde să bea mai mult – se reduce rapid.

Potrivit sondajelor guvernamentale, 20% dintre japonezii în vârstă de 20 de ani erau băutori obișnuiți în 1999. Acum – sunt doar 7,8%.

“Dacă trebuie să mă trezesc devreme a doua, mă gândesc ‘Oh, ar trebui să mă abțin de la băutură’.. dar vreau totuși să beau și vreau să simt că beau, atunci, voi alege o băutură fără alcool. Și, bineînțeles, atunci când ies cu prietenii care nu beau, voi bea pentru a avea cu ce să ciocnim,” spune Manaka Okamoto studentă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă