6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Explozie surprinsă într-o înregistrare, în nordul Crimeei

VIDEO: Explozie surprinsă într-o înregistrare, în nordul Crimeei

O explozie a fost surprinsă într-un oraș din nordul peninsulei Crimeea, într-o înregistrare video difuzată luni (20 martie). Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că explozia din Dzhankoi a distrus rachete de croazieră rusești destinate a fi folosite de flota rusă din Marea Neagră. Un oficial instalat de Rusia în peninsulă, care a fost anexată de Moscova în 2014, a declarat că explozia a fost cauzată de drone cu șrapnel și explozibili și a vizat situri civile.

O persoană a fost rănită. Reuters nu a reușit să verifice în mod independent nici raportul ucrainean, nici cel rusesc.

O declarație a direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a spus “O explozie în orașul Dzhankoi din nordul Crimeei ocupate temporar, a distrus rachete de croazieră rusești Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată”.

Locația înregistrării video a fost verificată prin semnele și ferestrele clădirilor care se potrivesc cu imaginile de arhivă ale unui cinematograf 3D aflat la mai puțin de 200 m de gara din Dzhankoi. Data nu a putut fi verificată în mod independent, dar alte câteva videoclipuri partajate luni seară, care pretindeau că au fost filmate în Dzhankoi, au prezentat, de asemenea, sunetul unor focuri de armă de calibru mic, explozii și ceea ce ar fi putut fi elice de dronă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă