11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Explozie în timpul unei slujbe catolice în Filipine. Patru persoane au...

VIDEO. Explozie în timpul unei slujbe catolice în Filipine. Patru persoane au murit

Un martor ocular a filmat momentul în care se vede cum persoane rănite sunt transportate în vehicule și duse de urgență la spital, după ceea ce autoritățile au declarat că a existat un atac mortal cu bombă duminică (3 decembrie) în sudul Filipinelor, în timpul unei slujbe catolice care avea loc într-o sală de sport a unei universități.

Cel puțin patru persoane au fost ucise în acest atac pe care autoritățile l-au pus pe seama terorismului islamist.

Oficialii militari au declarat că trupele se află în stare de alertă sporită în regiune pentru a determina motivul și a identifica cine se află în spatele atacului.

Aceasta survine după ce o operațiune militară filipineză a ucis vineri (1 decembrie) 11 combatanți, inclusiv membri ai grupării Dawlah Islamiyah-Filipine, în Maguindanao del Sur, la o distanță de aproximativ 200 km.

Președintele Ferdinand Marcos Jr. a făcut apel la calm într-o postare pe rețelele de socializar. De asemenea, el a promis că îi va aduce în fața justiției pe autorii “acestui act nemilos”.

Universitatea de Stat din Mindanao, unde a avut loc explozia, a declarat că suspendă cursurile până la noi ordine.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă