8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Decizia CIJ cu privire la Gaza are impact asupra aliaților Israelului

VIDEO. Decizia CIJ cu privire la Gaza are impact asupra aliaților Israelului

Curtea Mondială a ordonat Israelului să prevină genocidul din Gaza, dar nu a ordonat o încetare a focului, probabil pentru că Hamas nu este parte în dispută, a declarat vineri, 26 ianuarie, Larissa van den Herik, profesor de drept internațional public la Universitatea Leiden, care a mai spus că hotărârea ar putea avea un impact asupra sprijinului acordat Israelului de către aliații săi.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, van den Herik a explicat: “Curtea poate impune măsuri doar părților la dispută. Așadar, ar fi fost destul de dificil pentru Curte să impună Israelului o măsură prin care să spună că trebuie să suspende operațiunile militare, și nu poate în același timp să impună o măsură similară asupra Hamas”.

Ea a declarat că hotărârea Curții Internaționale de Justiție în cazul genocidului din Gaza, intentat de Africa de Sud, este obligatorie pentru Israel, precum și pentru aliații săi, care ar putea fi nevoiți să își regândească sprijinul acordat Israelului pentru a se asigura că nu încalcă dreptul internațional.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă