5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Cutremurul din Japonia provoacă haos în gară

VIDEO. Cutremurul din Japonia provoacă haos în gară

Un martor ocular a surprins scene dintr-o gară din orașul japonez Kanazawa, luni (1 ianuarie), după ce un cutremur puternic, cu o magnitudine preliminară de 7,6, a lovit centrul Japoniei.

În înregistrarea video, se văd articole căzând de pe rafturile unui magazin din interiorul gării, în timp ce oamenii încercau să se adăpostească, în timp ce alții ieșeau în fugă din gară cu bagaje în spate.

Un tsunami înalt de aproximativ 1,5 metri a lovit părți ale coastei de vest de-a lungul Mării Japoniei, fiind așteptat un val mai mare, a raportat postul public de televiziune NHK. Agenția meteorologică japoneză a emis avertizări de tsunami pentru unele zone.

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a declarat că nu au fost confirmate nereguli la centralele nucleare situate de-a lungul Mării Japoniei, inclusiv la cele cinci reactoare active de la centralele Ohi și Takahama ale Kansai Electric Power din prefectura Fukui.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă