7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Copiii ținuți ostatici de Hamas se reîntâlnesc cu un câine

VIDEO. Copiii ținuți ostatici de Hamas se reîntâlnesc cu un câine

Copiii din familia israeliană Brodutch s-au reunit cu entuziasm cu câinele lor de familie, Rodney, luni (27 noiembrie), la o zi după ce au fost eliberați, împreună cu mama lor, din captivitatea Hamas din Gaza. Dând din coadă, câinele a alergat printre frați, stabilindu-se în cele din urmă în mijlocul coridorului spitalului și permițându-le să îl mângâie.

Familia Brodutch – Uriah, în vârstă de 4 ani, Yuval, în vârstă de 8 ani și Ofri, în vârstă de 10 ani, și mama lor Hagar – au fost luați ostatici, alături de alte peste 200 de persoane, de către militanții Hamas la 7 octombrie, în timpul unui atac al grupării islamiste care a făcut 1.200 de morți în comunități israeliene, la un festival de muzică și în posturi ale armatei.

Părintele Avihai, care la 7 octombrie și-a lăsat familia într-o cameră sigură pentru a se alătura unei echipe care se lupta cu militanții, a organizat un protest în fața sediului Ministerului israelian al Apărării din Tel Aviv pentru a cere aducerea imediată a ostaticilor.

Câinele familiei, Rodney, a fost singurul său companion pe trotuarul gol, înainte ca sute de israelieni să i se alăture. Duminică, familia s-a reunit în sfârșit.

Cei patru membri ai familiei Brodutch, împreună cu americanca de origine israeliană Abigail Edan, au fost readuși în Israel în baza unui acord de încetare temporară a focului între Israel și Hamas.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă