6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Claudia Goldin a câștigat premiul Nobel pentru economie pe anul 2023

VIDEO. Claudia Goldin a câștigat premiul Nobel pentru economie pe anul 2023

Claudia Goldin a câștigat Premiul Nobel pentru Economie în 2023 pentru ” progresele în înţelegerea rezultatelor participării femeilor pe piaţa muncii”, a anunțat Academia Regală de Științe a Suediei. Ingrid Werner, membru al comitetului pentru acordarea premiului, a explicat importanța muncii lui Goldin.

Goldin este a treia femeie care câștigă Premiul Nobel pentru Economie.

“Laureata din acest an în științe economice, Claudia Goldin, a oferit primul raport cuprinzător al câștigurilor femeilor și al participării pe piața muncii de-a lungul secolelor”, a declarat organizația care acordă premiul într-un comunicat.

„Cercetarea ei dezvăluie cauzele schimbării, precum și principalele surse ale decalajului de gen rămas”, se mai spune în comunicat.

Acest premiu prestigios, cunoscut oficial sub numele de “Premiul Sveriges Riksbank pentru Științele Economice în Memoria lui Alfred Nobel”, este ultimul din seria premiilor Nobel din acest an și are o valoare de 11 milioane de coroane suedeze (999,137 de dolari americani).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă