9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Clădiri din Odesa în flăcări, după un atac atribuit Rusiei

VIDEO: Clădiri din Odesa în flăcări, după un atac atribuit Rusiei

Rusia a lansat miercuri (19 iulie), pentru a doua noapte consecutiv, un atac aerian de amploare asupra orașului ucrainean Odesa, într-un asalt despre care autoritățile spun că are ca scop distrugerea posibilității de a transporta cereale ucrainene din porturile sale. Roman, un locuitor din zonă, descrie cum sticla spartă s-a împrăștiat prin dormitorul său.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a declarat că Rusia a folosit rachete supersonice, inclusiv Kh-22, pentru a lovi infrastructura portuară din Odesa.

Armata a declarat că lovitura a lovit un terminal de cereale și petrol, a avariat tancuri și echipamente pentru încărcare. Atacul a declanșat un incendiu în port și la un depozit comercial de la periferia orașului Odesa.

Cele trei porturi din Odesa au fost singurele porturi care au funcționat în Ucraina în timpul războiului în cadrul Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, un acord din care Moscova s-a retras luni (17 iunie). De atunci, Rusia a efectuat două bombardamente majore asupra orașului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă