Unele persoane din orașele cheie ale Chinei, Beijing, Shanghai și Wuhan, înfruntă frigul și o creștere a infecțiilor cu COVID-19, dar sunt încrezători că economia va fi stimulată pe măsură ce un număr mai mare de persoane se recuperează după COVID.
În Beijing, oamenii s-au adunat duminică (1 ianuarie) pentru a se da cu sania sau a patina pe pe un lac înghețat din oraș, la aproape o lună după ce China a renunțat la măsurile stricte de „zero COVID” pentru a adopta o strategie de a trăi cu virusul.
Cu toate acestea, un val de infecții a izbucnit de atunci în întreaga țară.
Postul de televiziune de stat CCTV a raportat luni că personalul medical din prima linie lucrează non-stop pentru a trata pacienții COVID-19.
În acest spital din orașul Nanjing, situat în estul țării, pacienții au luat cu asalt secția de terapie intensivă, 80 la sută dintre aceștia având vârsta de 65 de ani și peste, iar mulți dintre ei având condiții de sănătate subiacente, potrivit medicilor citați de CCTV.
Cea mai mare sărbătoare a Chinei, Anul Nou Lunar, începe pe 21 ianuarie anul acesta.
Multe atracții turistice se deschid după ce au fost închise în august anul trecut din cauza unei epidemii de COVID-19.
Potrivit publicației chineze de știri Caixin, care citează cercetători din centrul comercial chinez, infecțiile din orașele Beijing, Guangzhou, Shanghai și Chongqing sunt pe cale să se încheie.
Însă aceștia au adăugat că infecțiile vor atinge un vârf în alte zone urbane în a doua jumătate a lunii ianuarie.
Bilanțul oficial al deceselor, de puțin sub 5.300 de morți de la începutul pandemiei, se compară cu peste 1 milion de morți în Statele Unite.
China a declarat că numără doar decesele pacienților COVID cauzate de pneumonie și insuficiență respiratorie ca fiind legate de COVID.
Numărul relativ scăzut de decese este, de asemenea, în contradicție cu cererea în creștere raportată de firmele de pompe funebre din mai multe orașe.
Potrivit firmei britanice de date medicale Airfinity, cu sediul în Marea Britanie, aproximativ 9.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID în China.
Autoritățile din întreaga lume impun sau iau în considerare restricții asupra călătorilor din China.
Statele Unite, Marea Britanie, Franța și India se numără printre cele care cer un test COVID-19 negativ.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!