31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăCoronavirusVIDEO: Chinezii se grăbesc să-și reînnoiască pașapoartele odată cu ridicarea restricțiilor

VIDEO: Chinezii se grăbesc să-și reînnoiască pașapoartele odată cu ridicarea restricțiilor

Luni (9 ianuarie), la Beijing, s-au format cozi lungi în biroului de imigrare, la o zi după ce China a renunțat la controalele COVID-19 la frontieră, în cadrul celei mai recente relaxări a restricțiilor.

Peste o sută de persoane au stat la coadă în fața biroului administrativ din Chaoyang, cel mai mare district din Beijing, încă de la primele ore ale dimineții, așteptând cu răbdare să le vină rândul pentru a depune cererile de pașaport pentru a călători în străinătate sau pentru a vizita Hong Kong-ul.

Redeschiderea de duminică (8 ianuarie) este unul dintre ultimii pași în finalizarea regimului „zero-COVID” al Chinei, care a început luna trecută, după proteste istorice împotriva restricțiilor care au ținut virusul la distanță timp de trei ani, dar care au provocat o frustrare generalizată în rândul populației sale și daune grave celei de-a doua economii din lume.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă