25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Camera Reprezentanților din SUA votează pentru punerea sub acuzare a lui...

VIDEO. Camera Reprezentanților din SUA votează pentru punerea sub acuzare a lui Alejandro Mayorkas

Camera Reprezentanților a SUA, controlată de republicani, a votat marți, 13 februarie, pentru punerea sub acuzare a principalului responsabil de frontieră al președintelui democrat Joe Biden, acuzându-l de politici care au încurajat imigrația ilegală.

Cu 214 la 213 voturi, Camera a aprobat două articole de punere sub acuzare, acuzându-l pe secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, că nu a aplicat legile americane privind imigrația, ceea ce, potrivit republicanilor, a dus la fluxuri record de imigranți peste granița dintre SUA și Mexic, și că a făcut declarații false în fața Congresului.

Acest vot a avut loc la o săptămână după ce un vot similar a eșuat într-o înfrângere legislativă a președintelui Camerei Deputaților, Mike Johnson. Reprezentantul republican Steve Scalise, care a urmat un tratament pentru cancer, nu a fost prezent la votul de săptămâna trecută, dar s-a întors la Washington săptămâna aceasta, oferind un vot crucial.

Dar este foarte puțin probabil ca Senatul cu majoritate democrată să voteze pentru a-l demite pe Mayorkas.

Un număr record de migranți au trecut ilegal frontiera din Mexic de când Biden a preluat funcția în 2021, iar fostul președinte Donald Trump a făcut din acest aspect un punct important al campaniei sale împotriva lui Biden.

Mayorkas a declarat că nu poartă responsabilitatea pentru situația de la graniță, dând vina în schimb pe un sistem de imigrație defectuos al SUA pe care Congresul nu a reușit să îl repare.

Votul de marți are loc la o săptămână după ce republicanii de linie dură din Senat, încurajați de Trump, au respins un acord bipartizan privind securitatea frontierelor, care ar fi reprezentat cea mai amplă schimbare a politicii de securitate a frontierelor din ultimele decenii, potrivit susținătorilor săi, inclusiv liderul republican al Senatului, Mitch McConnell.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

„Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”, această întrebare uzuală este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22...

Descoperă secretul energiei și bunei dispoziții într-o experiență terapeutică și unică in piesa de teatru "Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!..." Știai că teatrul nu...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Doru Viorel Ursu s-a stins din viață la 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă