10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel...

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea militantă Hamas până la sfârșitul lunii musulmane de post Ramadan, care începe pe 10 martie.

Biden a vorbit cu reporterii la ieșirea de la Casa Albă și a spus: “Încă lucrăm din greu la acest lucru, nu am ajuns încă în acel punct”.

Anterior, Biden a anunțat planurile de a efectua o livrare de alimente și provizii în Gaza, la o zi după ce mai mulți palestinieni care stăteau la coadă pentru ajutor au murit.

Biden a declarat că livrarea din partea americii va avea loc în zilele următoare, dar nu a oferit alte detalii. Alte țări, inclusiv Iordania și Franța, au efectuat deja astfel de livrări în Gaza.

Autoritățile din Gaza au declarat că forțele israeliene au ucis peste 100 de persoane care încercau să ajungă la un convoi de ajutorare în apropiere de orașul Gaza joi (29 februarie). Palestinienii se confruntă cu o situație din ce în ce mai disperată după aproape cinci luni de război, care a început cu un atac al Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie.

Cel puțin 576.000 de persoane din Fâșia Gaza – un sfert din populația enclavei – se află la un pas de foamete, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă