34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăCoronavirusVIDEO: Biden ordonă publicarea informațiilor privind originea COVID

VIDEO: Biden ordonă publicarea informațiilor privind originea COVID

Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege care impune declasificarea informațiilor legate de originea coronavirusului, a anunțat Casa Albă.

Dacă pandemia a fost rezultatul unei scurgeri de informații din laboratorul Institutului de Virologie Wuhan din China sau s-a răspândit de la animale la oameni într-o piață din Wuhan, rămâne o dezbatere aprinsă, cu diviziuni chiar și în rândul agențiilor de informații americane.

China a declarat că nu există credibilitate în spatele teoriei scurgerii din laborator. În 2021, Biden a ordonat agențiilor de informații să investigheze originile COVID-19.

Într-o declarație de luni, Biden a spus: „În punerea în aplicare a acestei legislații, administrația mea va declasifica și va împărtăși cât mai multe dintre aceste informații posibil…”.

El a adăugat că este esențial să se afle originile pandemiei pentru a preveni o alta.

Proiectul de lege a trecut fără opoziție prin Senat și Camera Reprezentanților înainte de a fi trimis la Casa Albă.

Beijingul a criticat rapid noua legislație, Ministerul de Externe a declarat marți că legăturile cu China denaturează realitatea.

Acesta a cerut Statelor Unite să „înceteze imediat manipularea politică”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă