10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Atac israelian asupra unei case din Rafah

VIDEO. Atac israelian asupra unei case din Rafah

Palestinienii din sudul Fâșiei Gaza s-au grăbit vineri (1 decembrie) să salveze copii și alte persoane rănite în urma unui atac israelian asupra unei case din Rafah, după ce încetarea temporară a războiului dintre Hamas și Israel a luat sfârșit.

Avioanele de război israeliene au reluat atacurile aeriene asupra Gaza, forțând civilii palestinieni să caute adăpost.

Sirenele au răsunat în sudul Israelului, în timp ce militanții au tras din enclava de coastă în orașe, după ce discuțiile pentru prelungirea armistițiului de o săptămână au eșuat.

Fiecare parte a declarat că cealaltă parte a respins termenii de prelungire a armistițiului, care presupunea eliberarea ostaticilor capturați de Hamas și de alți militanți în raidul mortal din 7 octombrie în Israel, care a precipitat războiul, și eliberarea palestinienilor deținuți în închisorile israeliene.

La câteva ore de la expirarea armistițiului, oficialii din domeniul sănătății din Gaza au raportat că 54 de persoane au fost deja ucise și zeci de persoane au fost rănite în urma unor lovituri aeriene care au lovit cel puțin opt case.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei are în plan să mărească salariile angajaților. În acest sens, în cursul zilei de mâine, Consiliul General al Capitalei va dezbate...

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....

decizia controversată în dosarul Nana

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a scăpat de toate acuzațiile în dosarul „Nana”, după ce Tribunalul din Călărași a dispus încetarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă