3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

VIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

Călătorind încet cu măgarul printre dărâmături și pe lângă clădirile avariate, Mohammed al Najar se întoarce la Khan Younis din Khuza’a.

Călătoria de 8 km durează între trei și patru ore, spune el, în timp ce căruța trece pe lângă cratere de-a lungul unor fâșii înguste de drumuri curățate și mărginite de dărâmături. Locuitorii din Khan Younis suferă din cauza lipsei de combustibil după 50 de zile de lovituri aeriene israeliene și o operațiune terestră.

Căruța cu măgari care îl transportă pe al Najar trece pe lângă locuitorii care își caută bunurile printre resturile clădirilor avariate.

Armistițiul a adus primul răgaz în Fâșia Gaza după șapte săptămâni, timp în care Israelul a bombardat puternic teritoriul ca răspuns la un raid violent, la 7 octombrie, al unor bărbați înarmați din Hamas, care au ucis aproximativ 1.200 de persoane și au luat 240 de prizonieri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă