11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Alertă cu bombă la școala franceză unde a fost ucisă o...

VIDEO. Alertă cu bombă la școala franceză unde a fost ucisă o profesoară

Un liceu din orașul Arras, din nordul Franței, unde un profesor francez a fost înjunghiat mortal vineri (13 octombrie), a fost evacuat luni dimineață (16 octombrie) în urma unei alerte cu bombă.

Atacul de vineri, care a determinat guvernul să plaseze Franța în cea mai înaltă alertă de securitate, a avut loc în contextul în care s-a dezvoltat o “atmosferă jihadistă”, a declarat în weekend ministrul de interne Gerald Darmanin.

Deși luni nu erau programate cursuri la liceul Lycee Gambetta, ușile acestuia au fost deschise pentru ca elevii și personalul să aducă un omagiu profesorului Dominique Bernard, care a fost ucis de un tânăr de 20 de ani într-un atac pe care președintele Emmanuel Macron l-a condamnat drept “terorism islamic barbar”.

După alerta cu bombă de luni, profesorii, unii dintre ei în lacrimi, au părăsit clădirea, la fel ca și elevii care veniseră să depună flori în semn de omagiu pentru Bernard.

La sosirea unei echipe de geniști a poliției, profesorii și elevii s-au adunat în curtea unei clădiri situate vizavi de școala lor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă