10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. A început armistițiul. Vehiculele blindate israeliene se îndepărtează

VIDEO. A început armistițiul. Vehiculele blindate israeliene se îndepărtează

Coloane de fum pluteau deasupra Fâșiei Gaza, în timp ce vehiculele blindate israeliene au fost văzute îndepărtându-se de enclavă vineri dimineață (24 noiembrie), după începerea armistițiului dintre Israel și Hamas.

Nu au fost raportate bombardamente majore, lovituri de artilerie sau atacuri cu rachete, în timp ce părțile au început un armistițiu de patru zile în Gaza, prima pauză într-un război de 48 de zile care a devastat teritoriul condus de Hamas.

Armistițiul a început la ora 7.00 a.m. (05.00 GMT), și a implicat o încetare totală a focului în nordul și sudul Gaza, eliberarea a 13 femei și copii israelieni luați ostatici de către militanți mai târziu în cursul zilei, precum și acordarea de ajutoare în enclava asediată.

Un număr de prizonieri palestinieni deținuți în închisorile israeliene urmau, de asemenea, să fie eliberați.

Un corespondent Reuters aflat în apropiere de partea de nord a Fâșiei Gaza nu a auzit nicio activitate a forțelor aeriene israeliene și nu a văzut nicio dâră de aer lăsată de lansările de rachete palestiniene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

România, lovită de o criză puternică pe piața muncii

România, ca multe alte țări din Europa, se confruntă cu probleme majore de ordin demografic. Populația îmbătrânește, iar tinerii aleg să plece peste...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă