20.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăVideoUrsula von der Leyen, șefa Comisiei UE, sosește la Kiev în vizită

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei UE, sosește la Kiev în vizită

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit la Kiev joi dimineață (15 septembrie) pentru a arăta sprijinul european pentru Ucraina în lupta sa împotriva invaziei Rusiei.

În timp ce cobora dintr-un tren, liderul blocului comunitar a fost întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanishina.

Pe Twitter, von der Leyen a anunțat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu prim-ministrul Denis Shmihal pentru a discuta „cum să continuăm să ne apropiem economiile și oamenii în timp ce Ucraina progresează spre aderare”.

Este a treia vizită a șefei Comisiei UE, Ursula von der Leyen în capitala Ucrainei, Kiev, de la invazia Rusiei.

Rusia pierde controlul asupra unor orașe cheie din nord-estul Ucrainei

Moscova și-a abandonat sâmbătă principalul bastion din nord-estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au avansat rapid.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat sâmbătă că își retrage trupele din principalul său bastion din nord-estul Ucrainei, o prăbușire bruscă a uneia dintre principalele linii de front ale războiului, după ce forțele ucrainene au încercuit zona într-un avans surprinzător.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare a arătat trupele ucrainene trecând pe lângă un tanc purtând simbolul rusesc pro-război „Z” în orașul Kupiansk – la scurt timp după ce au capturat singurul nod feroviar care aprovizionează întreaga linie de front a Rusiei în nord-estul Ucrainei.

Astfel, mii de soldați ruși au rămas brusc lipsiți de provizii pe o întreagă porțiune care a cunoscut unele dintre cele mai intense bătălii ale războiului.

O altă înregistrare video pe rețelele de socializare a arătat militari ucraineni la intrarea în Izium după ce Moscova a abandonat orașul.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a ordonat trupelor să părăsească zona pentru a întări operațiunile din orașul vecin Donețk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă