7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoUn copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din...

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4 decembrie), după ce familia sa a fugit de bombardamentul din nord, potrivit Reuters.

Tatăl său, Ibrahim Esbeitan, a spus că fiul său s-a născut pe 9 octombrie, la două zile după ce militanții din Hamas, gruparea care conduce Fâșia Gaza, au făcut ravagii în sudul Israelului, ucigând 1.200 de oameni și luând 240 de ostatici, potrivit bilanţurilor israeliene.

Jurând că va distruge Hamas ca răspuns, Israelul a replicat printr-un atac militar asupra enclavei palestiniene dens populate.

Cel puţin 15.899 de palestinieni, dintre care 70% femei sau tineri sub 18 ani, au fost ucişi în atacurile israeliene asupra Gaza începând cu 7 octombrie, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza controlată de Hamas.

Aproximativ 80% din cei 2,3 milioane de oameni din Gaza au fugit din casele lor, de la campania de bombardament israeliană, care a redus o mare parte din fâșia de coastă aglomerată într-un pustiu dezolant.

Supraviețuitorii fug de un atac aerian israelian din Khan Younis

Supraviețuitorii au fugit de un atac aerian israelian din orașul Khan Younis, împreună cu rude și copii răniți.
Oamenii s-au deplasat de urgență la spitalul Nasser din Khan Younis, Gaza, miercuri (22 noiembrie) purtând copii și rude răniți, după ce un atac aerian a vizat un complex rezidențial, potrivit Reuters.

Israelul și Hamas au convenit asupra unei încetări a focului în Gaza pentru cel puțin patru zile, pentru a acorda ajutor și a elibera cel puțin 50 de ostatici capturați de militanți în schimbul a cel puțin 150 de palestinieni închiși în Israel.

Hamas spune că cei 50 de ostatici vor fi eliberați în schimbul a 150 de femei și copii palestinieni deținuți în Israel și că ajutoarele umanitare, medicale și de combustibil vor fi permise în Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...

GALERIE FOTO. Soția lui Mahrez nu mai rezistă în Arabia Saudită

Taylor Ward, soția fotbalistului algerian Riyad Mahrez, a recunoscut în fața prietenelor sale că va arăta ca „cea mai mare vagaboandă” din cauza restricțiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă