11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoUcraina spune că soția maestrului spionilor militari Budanov a fost otrăvită

Ucraina spune că soția maestrului spionilor militari Budanov a fost otrăvită

Soția șefului spionilor militari ai Ucrainei a fost otrăvită cu metale grele și urmează un tratament într-un spital, a declarat marți un purtător de cuvânt al agenției, potrivit Reuters.

Soția șefului spionilor militari ai Ucrainei a fost otrăvită cu metale grele și este în curs de tratament, a declarat marți un purtător de cuvânt al agenției de informații a țării GUR.

Marianna Budanova este soția lui Kyrylo Budanov, care a fost implicat în mod proeminent în operațiuni clandestine împotriva forțelor ruse de la invazia sa din februarie 2022 a Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al GUR, Andriy Yusov, a confirmat otrăvirea la Reuters fără a clarifica când a avut loc. Cazul a fost raportat pentru prima dată de instituțiile de presă ucrainene.

Serviciul ucrainean al BBC l-a citat pe Yusov spunând că mai mulți oficiali GUR au experimentat și simptome mai ușoare de otrăvire.

Budanov însuși a fost ținta mai multor atentate asupra vieții sale, inclusiv a unui atentat singular cu mașină capcană cu bombă.

În mass-media rusă, el a devenit o figură a urii, deoarece profilul său public a crescut în Ucraina și Occident, unde este prezentat ca un creier din culise al operațiunilor împotriva Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă