7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoSupraviețuitorii fug de un atac aerian israelian din Khan Younis

Supraviețuitorii fug de un atac aerian israelian din Khan Younis

Supraviețuitorii au fugit de un atac aerian israelian din orașul Khan Younis, împreună cu rude și copii răniți.
Oamenii s-au deplasat de urgență la spitalul Nasser din Khan Younis, Gaza, miercuri (22 noiembrie) purtând copii și rude răniți, după ce un atac aerian a vizat un complex rezidențial, potrivit Reuters.

Israelul și Hamas au convenit asupra unei încetări a focului în Gaza pentru cel puțin patru zile, pentru a acorda ajutor și a elibera cel puțin 50 de ostatici capturați de militanți în schimbul a cel puțin 150 de palestinieni închiși în Israel.

Hamas spune că cei 50 de ostatici vor fi eliberați în schimbul a 150 de femei și copii palestinieni deținuți în Israel și că ajutoarele umanitare, medicale și de combustibil vor fi permise în Gaza.

Guvernul din Gaza, condus de Hamas, spune că cel puțin 13.300 de palestinieni au fost uciși, inclusiv cel puțin 5.600 de copii, în bombardamentul israelian.

Un supraviețuitor iese sfidător din casa lui distrusă din Gaza

Un supraviețuitor al unui atac aerian israelian, ieșind din mormanul de moloz care fusese casa lui, de la Khan Younis, Gaza, a declarat marți (7 noiembrie) că Israelul „își arată puterea și puterea împotriva civililor”, în timp ce mai mulți membri ai familiei au rămas prinși sub dărâmături, potrivit Reuters.

Bărbatul al cărui nume nu se cunoaște, care avea 27 de membri ai familiei încă prinși sub dărâmăturile casei, a spus că nu se teme de atacurile aeriene în curs.

Cel puțin 23 de palestinieni au fost uciși în două atacuri aeriene separate israeliene, marți dimineața, în orașele Khan Younis și Rafah din sudul Gazei, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

prea mulți angajați la stat

Banca Mondailă trage un semnal de alarmă cu privire la angajații din companiile de stat și spune că deși numărul acestora este în...
00:00:33

VIDEO. Un activist perturbă prezentarea de modă a Victoriei Beckham

Activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au perturbat defilarea Victoriei Beckham la Paris. Un activist a sărit pe podium printre modele și a afișat...

Piața de capital a avut performanțe spectaculoase în 2023, consideră consilierul prezidențial Cosmin Marinescu

Piața de capital din România a înregistrat performanțe spectaculoase în anul 2023, subliniază consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, din cadrul Departamentului Politici Economice și Sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă