27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăVideoSUA sunt îngrijorate pentru soldatul aflat în custodia nord-coreeană

SUA sunt îngrijorate pentru soldatul aflat în custodia nord-coreeană

Secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, și-a exprimat marți (18 iulie) îngrijorarea pentru soldatul despre care se crede că se află în custodia nord-coreeană după ce a trecut „de bună voie” în țara comunistă, din Coreea de Sud, și a spus că armata americană încă nu i-a anunțat familia, potrivit Reuters.

 „Sunt multe lucruri pe care încă încercăm să le învățăm”, a spus Austin într-un briefing de știri. „Credem că el se află în custodie (nord-coreeană), așa că monitorizăm îndeaproape și investigăm situația și lucrăm pentru a anunța rudele apropiate ale soldatului”.

SUA acuză China că încearcă să ascundă atrocitățile din Coreea de Nord

Statele Unite au acuzat China că a încercat să ascundă lumii atrocitățile Coreei de Nord, blocând transmisia pe internet a unei reuniuni informale a membrilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind acuzațiile de încălcare a drepturilor omului de către Pyongyang, scrie Reuters.

“Unii membri ai Consiliului sunt prea dispuși să protejeze regimul de răspundere”, a declarat ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în cadrul reuniunii, făcând o referire voalată la China și Rusia.

China și Rusia susțin că cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, care sunt însărcinați cu menținerea păcii și securității internaționale, nu ar trebui să discute probleme legate de drepturile omului. Aceștia spun că astfel de reuniuni ar trebui să se limiteze la alte organisme ale ONU, cum ar fi Consiliul ONU pentru Drepturile Omului sau Adunarea Generală a ONU.

Diplomatul chinez Xing Jisheng a declarat că întâlnirea, găzduită de Statele Unite și Albania, nu a fost “constructivă în niciun fel”.

“În loc să reducă tensiunea, aceasta ar putea mai degrabă să intensifice conflictul și, prin urmare, este o mișcare iresponsabilă. Folosirea WebTV al ONU pentru transmisiuni în direct este o risipă de resurse ONU”, a spus el.

Toți cei 15 membri ai consiliului trebuie să fie de acord pentru a permite ca astfel de discuții informale să fie transmise pe internet de către ONU, iar diplomații au declarat că rareori o transmisie a fost blocată. În pofida demersului Chinei, reuniunea de vineri a fost în continuare publică și a beneficiat de prezența presei.

Thomas-Greenfield a declarat că programele nucleare și de rachete balistice ale Coreei de Nord au fost “legate în mod inexplicabil de abuzurile regimului privind drepturile omului”.

“Urmărirea armelor de distrugere în masă prevalează întotdeauna asupra drepturilor omului și a nevoilor umanitare ale poporului său”, a spus ea. “(Liderul nord-coreean) Kim Jong Un a ales muniția în loc de nutriție, rachetele în locul omenirii”.

Coreea de Nord nu a luat parte la întâlnire.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă