15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoSUA „se așteaptă” ca Israelul să nu atace zonele „ fără lovituri”...

SUA „se așteaptă” ca Israelul să nu atace zonele „ fără lovituri” din Gaza

Statele Unite(SUA) se așteaptă ca Israelul să evite să atace zonele pe care autoritățile israeliene le-au identificat drept zone „ fără lovituri” în Gaza, a declarat luni (4 decembrie) consilierul pentru securitate națională la Casa Albă, Jake Sullivan, în timp ce purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller a spus că este prea devreme să facă o „ evaluare definitivă” dacă Israelul a ascultat apelurile de a proteja civilii, potrivit Reuters.

Adresându-se reporterilor de la Casa Albă, Sullivan a spus că Israelul a „indicat că există zone în care vor exista spații „fără lovituri”. Și în acele zone, ne așteptăm ca Israelul să continue și să nu lovească”.

La o conferință separată de presă, Miller a spus că până acum au fost văzute forțe israeliene făcând „cereri mult mai direcționate de evacuare” înainte de operațiunile militare, în comparație cu ordinul anterior de a se muta peste un milion de oameni în nordul Gazei.

Presat asupra faptului că Israelul vizează civili, Miller a spus: „Nu am văzut dovezi că aceștia ucid civili intenționat. Credem că au fost uciși mult prea mulți civili. Dar din nou, acest lucru se întoarce la problema de bază a întregii situații, și anume că Hamas s-a încorporat… în casele civile, în interiorul moscheilor, în școli, în biserici”.

O tabără de refugiați din Gaza a fost aplatizată într-o lovitură israeliană

O tabără de refugiați din Gaza a fost efectiv aplatizată de o lovitură israeliană, în urma raidurilor armatei israeliene, după atacul fulgerător al Hamas de sâmbătă.

Palestinienii au evacuat luni (9 octombrie) persoanele rănite de sub dărâmăturile clădirilor avariate din tabăra Jabalia, situată în nordul Fâșiei Gaza, în urma unui atac aerian israelian în zonă, potrivit Reuters.

S-au observat pagube în diferite zone de-a lungul benzii, când locuitorii s-au trezit din nou într-o zi de război, unii căutându-și bunurile printre dărâmăturile caselor și magazinelor lor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...
Ultima oră
Pe aceeași temă