6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoSUA îl acuză pe fostul ambasador în Bolivia, Victor Manuel Rocha, de...

SUA îl acuză pe fostul ambasador în Bolivia, Victor Manuel Rocha, de spionaj pentru Cuba

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunțat luni (4 decembrie) că Statele Unite(SUA) au acuzat un fost ambasador în Bolivia, Victor Manuel Rocha, de spionaj pentru Cuba, timp de peste 40 de ani, în ceea ce Departamentul de Justiție a descris ca fiind una dintre infiltrările cu cea mai mare anvergură și cea mai lungă durată a guvernului SUA de către un agent străin, potrivit Reuters.

Victor Manuel Rocha, care a fost ambasador al SUA în Bolivia din 2000 până în 2002, a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni federale, inclusiv de faptul că a acționat ca agent străin ilegal și de folosirea unui pașaport obținut în mod fraudulos, a declarat Departamentul de Justiție într-un comunicat.

Într-un document de judecată depus în districtul de sud al Floridei, SUA îl acuză pe Rocha că a sprijinit în secret Cuba și misiunea sa clandestină de culegere de informații împotriva Washingtonului din 1981.

Rocha și-a recunoscut toate deceniile de muncă pentru Cuba, într-o serie de întâlniri în 2022 și 2023 cu un agent sub acoperire al FBI care a pozat ca un reprezentant ascuns al Direcției Generale a Informațiilor cubaneze, potrivit documentului instanței.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă