10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaServiciile de urgență arată consecințele de după atacul de la Mykolaiv

Serviciile de urgență arată consecințele de după atacul de la Mykolaiv

Videoclipul publicat de Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei marți (2 august) pretinde să arate consecințele a ceea ce spune că a fost atacul rusesc asupra unei instalații de infrastructură din Mykolaiv.

Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea videoclipului, data la care a fost filmat și locația filmării.

Videoclipul arată lichid care se revarsă din rezervoarele avariate și arse, care, potrivit rapoartelor din presa locală ucraineană, au fost folosite pentru depozitarea uleiului vegetal.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a declarat că la fața locului au intervenit 57 de pompieri, iar incendiile au fost stinse până la ora locală 07:50 (04:50 GMT).

Consecințele după atacul de la Mykolaiv sunt încă evaluate după ce s-a petrecut în această dimineață.

Mai mulți angajați de la Medici fără Frontiere din Ucraina, martori la un atentat cu bombă asupra unui spital din Mykolaiv

O echipă a organizației Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina a descris un atentat cu bombă asupra unui spital în orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, la care a fost martoră. Mai multe persoane au fost rănite, iar una a murit, potrivit unui comunicat de presă, citat de CNN.

Echipa MSF, formată din patru persoane, a mers luni la Mykolaiv pentru a se întâlni cu autoritățile sanitare din oraș și din regiune și pentru a vizita spitalul de oncologie. În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF).

„Mai multe explozii au avut loc în imediata apropiere a personalului nostru în decurs de aproximativ 10 minute”, a declarat Michel-Olivier Lacharité, șeful misiunii MSF în Ucraina, care se află în prezent la Odesa.

MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii, conform blacknews.ro.

O echipă de la Medici fără Frontiere spune despre această bombă de la Mykolaiv că nu a lăsat un crater mare, dar mai multe găuri mici au putut fi văzute
Potrivit MSF, nu a fost vizibil niciun crater mare, dar echipa a descris numeroase găuri mici în pământ pe o suprafață mare.

„Bombardarea unei zone atât de mari într-un cartier rezidențial în mijlocul după-amiezii nu poate decât să provoace victime civile și să lovească clădiri publice”, a adăugat Lacharité.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de HG privind înghețarea prețurilor la RCA

Ministerul Finanţelor a publicat în transparenţă decizională, proiectul de HG care stabileşte practicarea de către asigurătorii RCA a propriilor tarife de primă care au fost...

Zelenski va lua parte prin videoconferinţă la summitul Grupului G7 de la Hiroshima

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a anunţat marţi seară, cu ocazia întâlnirii cu premierul Japoniei, Fumio Kishida, că în luna mai va participa prin videoconferință...

SUA nu vor să normalizeze relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad

Statele Unite(SUA) au reiterat marţi refuzul oricărei normalizări în relațiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, într-un moment în care mai multe ţări arabe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă