12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoȘeful ONU este „profund tulburat” de planul de asediu al Israelului

Șeful ONU este „profund tulburat” de planul de asediu al Israelului

Secretarul general (șeful) al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat luni (9 octombrie) că este „profund tulburat” de anunțul potrivit căruia Israelul va iniția un asediu complet al Fâșiei Gaza, în urma unui atac al grupării islamiste palestiniene Hamas în weekend, potrivit Reuters.

 „ Sunt profund tulburat de anunțul de astăzi că Israelul va iniția un asediu complet al Fâșiei Gaza, fără nicio intrare – fără electricitate, alimente sau combustibil”, a spus Guterres.

Armata israeliană a declarat că a convocat 300.000 de rezerviști fără precedent și a impus o blocare totală a Fâșiei Gaza, ca răspuns la atacurile Hamas care au ucis sute de israelieni și au determinat atacuri aeriene israeliene ca represalii.

Guterres a spus că situația din Gaza era „extrem de îngrozitoare” înainte de atacul surpriză al grupării militante, adăugând că „se va deteriora doar exponențial”.

Se convoacă o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după atacul asupra Israelului

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU va fi convocată în urma celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a anunțat ministerul de Externe al Braziliei, potrivit antena3.ro.

Brazilia, care luna aceasta a preluat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, a condamnat atacurile într-o declarație publică și și-a exprimat solidaritatea cu poporul israelian. De asemenea, Brazilia a reafirmat angajamentul față de „soluția celor două state”, cu Palestina și Israelul coexistând în cadrul unor granițe convenite de comun acord și recunoscute la nivel internațional.

“Guvernul brazilian reiterează faptul că nu există nicio justificare pentru a recurge la violență, în special împotriva civililor, și îndeamnă toate părțile să dea dovadă de maximă reținere pentru a preveni o escaladare a situației. Simpla gestionare a conflictului nu este o alternativă viabilă pentru abordarea problemei israeliano-palestiniene, iar reluarea negocierilor de pace este o chestiune urgentă”, a transmis ministerul de Externe din Brazilia, potrivit Mediafax.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, ucigând cel puțin 40 de persoane și rănind alte sute.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă