17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoSătenii mută cadavrele pe măsură ce violența în Papua Noua Guinee crește

Sătenii mută cadavrele pe măsură ce violența în Papua Noua Guinee crește

Peste două duzini de oameni au fost uciși în luptele tribale din zonele muntoase din nordul insulei Papua Noua Guinee, a anunțat Australian Broadcasting Corporation (ABC) luni (19 februarie), citând poliția locală, potrivit Reuters.

Imaginile obținute de Reuters au arătat un grup de săteni din provincia Enga transportând un cadavru către o ambulanță parcata.
Reuters a reușit să localizeze filmările de la vehiculele prezente, coroborând cu videoclipurile, dar și contururile dealurilor care se potrivesc cu topografia terenului și imaginile din satelit, dar nu a putut confirma momentul filmării.
Un raport al ziarului local Post-Courier a spus că violența a avut loc duminică (18 februarie) și a fost legată de o bătălie între două triburi.
Poliția a raportat inițial că cel puțin 53 de persoane au murit, înainte de a-și revizui numărul la 26, a spus ABC. Reuters nu a putut verifica în mod independent numărul morților.
Națiunea Pacificului găzduiește sute de triburi, dintre care multe trăiesc încă pe un teren neospitalier și îndepărtat.

Papua Noua Guinee, cel puțin 18 morți în urma unei replici seismice de 6,7 grade

Epicentrul mişcărilor seismice, resimţite la scurt timp după miezul-nopţii, a fost localizat la 31 de kilometri sud-vest de zona în care s-a produs cutremurul cu magnitudinea 7,5 care a provocat decesul a cel puţin 75 de persoane, potrivit informaţiilor publicate marţi de media locale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă