16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoSalvatorii curăță de ulei păsările după deversarea în Lacul Titicaca

Salvatorii curăță de ulei păsările după deversarea în Lacul Titicaca

Salvatorii din Bolivia lucrează pentru a curăța de ulei păsările, după o scurgere în Lacul Titicaca, în noiembrie, potrivit Reuters.

Deversarea a venit de la un camion de ulei vegetal care s-a răsturnat în lac. Unele dintre cele mai afectate sunt lisicile andine, o specie de pasăre originară din regiune. Potrivit presei locale, peste 100 dintre ele au murit.

Grupul de mediu APLAB, care colaborează cu administrația locală la salvări, a cerut companiei responsabilă cu deversarea să își asume responsabilitatea pentru curățarea lacului și a animalelor.

EXCLUSIV. O pată de petrol cât șase stadioane, apărută lângă platforma de foraj a OMV Petrom, este invizibilă pentru Autoritatea Navală Română. Totuși, oficialii europeni au văzut din satelit poluarea din Marea Neagră

O poluare cu petrol de mărimea a șase terenuri de fotbal a fost semnalată de autoritățile europene lângă platforma de foraj “Gloria” din Marea Neagră a OMV Petrom. În ciuda probelor, compania neagă poluarea. Mai ciudat, însă, Autoritatea Navală Română nu a găsit pata de șase hectare și nici măcar nu a anunțat Garda de Mediu Constanța.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) a alertat autoritățile române în legătură cu un caz de poluare de proporții în Marea Neagră. Lângă platforma petrolieră “Gloria” a fost fotografiată din satelit o pată de culoare roșie cu o lungime de 470 de metri și o lățime de 130 metri. Lungimea este comparabilă cu cea a șase stadioane de fotbal.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă