6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoRusia se îndreaptă spre recrutarea criminalilor pentru armată

Rusia se îndreaptă spre recrutarea criminalilor pentru armată

Rusia dorește să înceapă recrutarea criminalilor sau a criminalilor suspecți pentru a face parte din armată, potrivit Reuters.

Camera inferioară a parlamentului Rusiei susține o legislație care va permite Ministerului Apărării să semneze contracte cu infractorii, suspectați sau condamnați, pentru a lupta în Ucraina.

Între timp, drumul prin satele reluate de contraofensiva Ucrainei este presărat de cadavre de soldați ruși și de hardware rusesc distrus.

Camera inferioară a parlamentului Rusiei spune că a votat pentru a acorda aprobarea inițială legislației care, dacă va fi adoptată, ar permite armatei sale să recruteze criminali sau criminali suspecți să lupte în Ucraina, cu promisiunea de a-i scuti ulterior de răspunderile penale.

Rusia a suferit pierderi grele, la 15 luni de la începutul războiului, și încearcă să recruteze mai multe trupe.

Rusia va începe recrutarea criminalilor sau a suspecților criminali pentru a intra în structura armată, în timp ce contraofensiva ucraineană are rezultate

Acesta este drumul prin mai multe sate din regiunea Donețk din Ucraina, care au fost reluate recent de forțele ucrainene. Jurnaliștii Reuters care au urmat calea contraofensivei Ucrainei au descoperit că aceasta este plină de hardware distrus și cadavre rusești.

Anterior, grupului de mercenari Wagner i s-a permis să-și recruteze luptătorii din închisorile rusești pentru a lupta în Ucraina, dar spune că a încetat această practică în februarie.

Miercuri, liderul său, Evgheni Prigojin, a declarat că Wagner a pierdut 20.000 dintre mercenarii săi în acțiune.

Și într-o rară manifestare de sfidare, acesta a respins cererea președintelui Putin ca proprii luptători Wagner să semneze contracte cu ministerul apărării. Prigojin este într-o dispută foarte aprinsă, dar publică cu armata rusă și numește astfel de contracte, după citat, „calea rușinii”.

Putin spune că aceste contracte sunt necesare pentru a permite tuturor luptătorilor ruși din Ucraina să primească sprijin social, cum ar fi plăți către familii dacă cineva este ucis. Dar este, de asemenea, văzută pe scară largă ca o modalitate de a afirma controlul asupra grupării de mercenari.

Stoltenberg: Ucraina are deja câștiguri în contraofensiva începută

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri (14 iunie) că Ucraina este încă în primele zile în contraofensiva anunțată, dar că face progrese pe câmpul de luptă, potrivit Reuters.

Ucraina a raportat mici progrese teritoriale în timp ce încearcă să recupereze terenurile luate de ruși într-o campanie mult așteptată.

Vorbind înaintea unei întâlniri de două zile a miniștrilor apărării ai alianței de la Bruxelles, Stoltenberg a spus că NATO trebuie să facă mai mult în ceea ce privește standardizarea munițiilor și echipamentelor.

Stoltenberg spune că Ucraina are câștiguri în contraofensiva pe care a început-o, dar a abordat și subiectul aderării Suediei la NATO

El a mai spus că s-au făcut unele progrese în timpul discuţiilor din Turcia cu privire la cererea Suediei de a adera la alianţă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă