15 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăVideoResturi și daune în Siria după o lovitură a rachetelor israeliene

Resturi și daune în Siria după o lovitură a rachetelor israeliene

Un atac aerian israelian a lovit miercuri (21 februarie) o clădire rezidențială din districtul Kafr Sousa din capitala Siriei Damasc, ucigând două persoane, au declarat presa de stat siriană și o sursă de securitate, potrivit Reuters.

O sursă militară citată de televiziunea de stat siriană a declarat că lovitura, în jurul orei 9:40 a.m., (07:40 GMT) a rănit o serie de alte persoane, identificându-se morții ca fiind civili.

Imaginile publicate de presa de stat siriană au arătat partea carbonizată a unei clădiri cu mai multe etaje.
Sursa de securitate a spus că „atacul nu și-a atins obiectivele”. Cartierul găzduiește clădiri rezidențiale, școli și centre culturale iraniene și se află lângă un complex mare, puternic păzit, folosit de agențiile de securitate.

Districtul a fost vizat de un atac israelian din februarie 2023, care a ucis experții militari iranieni. „Eram la școală și am auzit trei sunete succesive. Oamenii au fost îngroziți și au ieșit.

Ne-am adunat cu toții și am început să plângem”, a spus Ryam, un elev de zece ani din școala vecină. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

O lovitură israeliană în Siria a ucis membri ai Gărzilor Revoluționare din Iran

O lovitură cu rachetă israeliană asupra capitalei Siriei, Damasc, sâmbătă (20 ianuarie) a ucis patru membri ai Gărzilor Revoluţionare din Iran, inclusiv şeful unităţii de informare a forţei din Siria, au confirmat cei din Gardă, potrivit Reuters.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Israelului.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat consecințele loviturii, în timp ce molozul a acoperit o stradă și mașini în cartierul Mazzeh din Damasc.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis și Ciolacu aniversează intrarea României în NATO. La momentul aderării, România era condusă de Ion Iliescu și Adrian Năstase

Președintele Iohannis și alți politicieni de prim rang participă la aniversarea a 20 de ani de la intrarea României în Alianța Atlantică. Evenimentul este organizat...

Rusia – Ucraina, ziua 756: China trebuie trasă la răspundere, dacă trupele Moscovei avansează pe front, susțin SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) au avertizat că vor considera China responsabilă dacă Rusia va ocupa alte teritorii în Ucraina, după ce Beijingul şi-a...

Trei fii ai liderului Hamas, Haniyeh, uciși într-un raid aerian israelian

Trei fii ai liderului Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși miercuri într-un raid aerian israelian în Fâșia Gaza, au anunțat gruparea islamistă palestiniană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă