5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoRegele Charles părăsește spitalul după un tratament la prostată

Regele Charles părăsește spitalul după un tratament la prostată

Regele Charles al Marii Britanii s-a întors acasă, de la spital, luni (29 ianuarie), după ce a fost supus unor tratamente planificate, conform Reuters.

Charles, în vârstă de 75 de ani, care a petrecut trei nopți în spital după ce a suferit o procedură corectivă pentru o prostată mărită, a zâmbit și a făcut cu mâna mulțimii când a părăsit Clinica din Londra însoțit de soția sa, Regina Camilla.

Palatul Buckingham a transmis într-o declarație că Charles, care a fost vizitat la spital de Camilla în fiecare zi a șederii sale, a ținut să mulțumească echipei sale medicale și tuturor celor care i-au susținut vizita la spital.

„Regele a fost externat în această după-amiază după un tratament medical planificat și a reprogramat viitoarele angajamente publice pentru a permite o perioadă de recuperare privată”, a spus Palatul Buckingham.

Familia Regală a Marii Britanii consideră, de obicei, toate problemele medicale ca pe o chestiune privată, dar Charles a ales să-și facă publică starea de sănătate pentru a încuraja și alți bărbați să facă controale medicale.

Nevoia lui de a proceda la tratarea prostatei mărite, o afecțiune benignă frecventă în rândul bărbaților de peste 50 de ani, a fost anunțată de Palatul Buckingham pe 17 ianuarie.

Regele Charles al III-lea, internat în spital! Suveranul britanic va fi operat de prostată

Regele Charles al III-lea, suveranul Marii Britanii, a fost internat vineri într-un spital londonez unde va fi operat pentru o hipertrofie benignă de prostată, precizează Reuters, citată de Agerpres.

Suveranul britanic a sosit la spitalul privat London Clinic, unde nora sa Kate, prinţesă de Wales, primeşte, de asemenea, tratament medical după o operaţie abdominală ce a avut loc săptămâna trecută. Acesta a fost însoţit de soţia sa, regina Camilla.

Dacă totul decurge conform planului, Charles al III-lea urmează să petreacă două nopţi în clinica londoneză.

Vineri, biroul de presă de la Palatul Buckingham a dat publicităţii un comunicat în care se afirmă că suveranul este încântat de faptul că vestea despre tratamentul său contribuie la creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului în legătură cu această afecţiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă