Regele Charles a organizat o recepție la Palatul Buckingham pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare de la începutul sosirii „generației Windrush” de migranți, de după război, în Marea Britanie, din Caraibe, potrivit Reuters.
Familia regală britanică marchează 75 de ani de la sosirea „generației Windrush”.
Au fost numite după o navă care a început cursele deceniilor de migrație din Caraibe în Marea Britanie. Multora li s-au refuzat ulterior drepturile de bază și au fost deportați pe nedrept.
Regele Charles a marcat aniversarea sosirilor Windrush, cei veniți de acolo fiind acum foarte recunoscători
„ Este foarte important, mai ales pentru copiii care vin, să știe că am venit aici din toți acești ani în urmă, am muncit din greu și pot trăi mult mai ușor acum”, potrivit lui Alfonso Gardner, invitat.
„ Dar să mă gândesc, vreau să spun, după tot acest timp, și unde sunt astăzi? La Palatul Buckingham – Imposibil!”
Marea Britanie și-a cerut scuze în 2018 pentru gestionarea „îngrozitoare” a generației Windrush.
39 de migranți ce voiau să ajungă în Grecia din Turcia au fost arestați
Un grup de 39 de migranți, printre care cincisprezece minori, care încercau să pătrundă în Grecia dinspre Turcia trecând un fluviu au fost arestați, a anunţat poliţia elenă miercuri seară, transmite AFP.
Grupul era alcătuit din 13 bărbaţi, 11 femei şi 15 minori, a făcut cunoscut poliţia într-un comunicat, fără a preciza naţionalităţile acestora.
Migranţii fuseseră duşi de traficanţi cu o barcă pneumatică pe o insulă mică din mijlocul fluviului, unde au fost abandonaţi.
În 2020, Grecia a ridicat o barieră de oţel cu o lungime de 37 de kilometri în această zonă îndepărtată din nord-estul ţării, după ce zeci de mii de migranţi au încercat să o traverseze, înfruntând zile întregi forţele de securitate greceşti.
Guvernul conservator s-a angajat să extindă această barieră cu încă 35 de kilometri înainte de sfârşitul anului.
Ministerul grec de interne a informat că aproximativ 265.000 de migranţi au fost împiedicaţi să intre ilegal în ţară anul trecut.
Turcia şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului acuză forţele de ordine greceşti că resping regulat solicitanţii de azil de la graniţă, ceea ce Atena neagă, în ciuda numeroaselor mărturii ale presupuselor victime.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!