20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăVideoProtestatarii îmbracă în negru casa premierului britanic din cauza politicii petroliere

Protestatarii îmbracă în negru casa premierului britanic din cauza politicii petroliere

Protestatarii Greenpeace au îmbrăcat locuința privată a prim-ministrului britanic Rishi Sunak într-o țesătură neagră pentru a protesta împotriva politicii energetice a guvernului său, a declarat grupul de campanie de mediu, joi (3 august), conform Reuters.

Imaginile postate de Greenpeace UK au arătat protestatari în vârful proprietății, acoperind-o cu fâșii de țesătură, în timp ce alți doi țineau un banner pe care scria „RISHI SUNAK – PROFITUL PETROLIER SAU VIITORUL NOSTRU?”.

Cabinetul lui Sunak nu a avut niciun comentariu imediat. Sunak a spus miercuri (2 august) că va pleca în vacanță în această seară.

Marea Britanie a adoptat ținta de a atinge emisiile nete de carbon zero până în 2050, sub fostul prim-ministru Theresa May, în 2019, și s-a grăbit să-și dezvolte capacitatea privind producerea de energie regenerabilă.

Rishi Sunak vrea reglementări „dure” pentru a mai opri din greve

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a anunţat miercuri că vrea să elaboreze reglementări “dure” pentru a proteja cetăţenii de greve, în contextul unei serii de acţiuni de protest, inclusiv din partea angajaţilor serviciilor de ambulanţă, informează cotidianul Financial Times, potrivit stiripesurse.ro.

“Sunt necesare noi legi dure. Dacă liderii de sindicate vor continua să fie nerezonabili, atunci este datoria mea să trec la acţiuni pentru protejarea vieţilor şi activităţilor publicului britanic”, a declarat Rishi Sunak în Camera Comunelor.

Downing Street a refuzat să specifice dacă Guvernul pregăteşte interzicerea dreptului la grevă în anumite sectoare, spre exemplu în cazul serviciilor medicale, în contextul în care angajaţii unităţilor de ambulanţe ameninţă cu declanşarea unei greve pe 21 decembrie. “Nu vrem să intrăm în propuneri politice specifice”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Rishi Sunak vrea reglementări mai dure pentru greve ce au afectat Marea Britanie, 1 milion de angajați fiind gata să ia parte la acestea în decembrie

Numeroşi deputaţi din Partidul Conservator au criticat faptul că deciziile de blocare a grevelor nu au fost luate deja.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă