Demonstranții și protestatarii au oprit pentru scurt timp accesul la un port maritim major israelian marți (3 iulie), înainte de o convergență în masă planificată, pe principalul aeroport al țării, deoarece criza ce ține de o jumătate de an, din cauza propunerilor de revizuire judiciară a guvernului, a reapărut.
O mulțime de oameni sau protestatari, unii ținând steaguri israeliene, iar alții bătând tobe, au blocat poarta portului din nordul orașului Haifa, timp de 1,5 ore, în ceea ce a spus un purtător de cuvânt al portului că a împiedicat intrarea a aproximativ 100 de camioane și a întârziat încărcarea mărfurilor, potrivit Reuters.
Protestatarii au blocat accesul la un port israelian, după ce criza reformelor judiciare a reapărut, pe fondul negocierilor infructuoase cu opoziția
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, după ce a stins unele dintre proteste în timpul negocierilor de compromis cu opoziția, care s-au dovedit până la urmă a fi infructuoase, urmărește acum să adopte un pachet legislativ redus.
Pe măsură ce coaliția sa religios-naționalistă deține o majoritate parlamentară confortabilă, criticii care consideră reformele o amenințare la adresa independenței instanțelor au revenit în stradă în încercarea de a zgudui din nou Israelul, dar și investitorii și aliații săi străini, potrivit
Protestele în masă împotriva reformei judiciare din Israel au ajuns la a 15-a săptămână
Zeci de mii de israelieni au ieșit sâmbătă (15 aprilie) pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta împotriva reformei judiciare a guvernului.
Imagini filmate cu drona arată cum mulțimea masivă de oameni se revarsă peste o intersecție principală din Tel Aviv, care a devenit principalul loc al protestelor, acum în a 15-a săptămână consecutivă.
Criticii planurilor de reformă, care variază de la elita oamenilor de afaceri la foști ofițeri militari, spun că revizuirea va afecta democrația și va da puteri necontrolate guvernului de atunci.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care este judecat pentru acuzații de corupție pe care le neagă, spune că schimbările sunt necesare pentru a ține în frâu judecătorii activiști care au intervenit în luarea deciziilor politice.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!