4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoPreședintele Zelenski din Ucraina îi numește pe liderii ruși „bandiți”

Președintele Zelenski din Ucraina îi numește pe liderii ruși „bandiți”

Președintele Volodimir Zelenski i-a descris miercuri (28 iunie) pe liderii politici și militari ruși drept bandiți, potrivit Reuters.

Zelenski și-a făcut remarcile într-un discurs în parlament de Ziua Constituției Ucrainei, la o zi după ce președintele rus Vladimir Putin și-a lăudat trupele pentru gestionarea unei revolte a mercenarilor conduși de șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Zelenski i-a descris pe liderii ruși drept bandiți ce nu trebuie să scape de justiție, iar Ucraina se apropie de victorie

Declarând că Ucraina este „pe cale de victorie”, el a spus că liderii Rusiei nu trebuie să scape de justiție pentru că au purtat război împotriva țării sale.

Zelenski a semnalat că rămâne împotriva oricărui plan de pace care îngheață câștigurile teritoriale realizate de Rusia de când a invadat Ucraina.

Lovitură de stat în Rusia : SUA s-au temut pentru armele nucleare rusești

SUA se temeau pentru armele nucleare rusești în timpul loviturii de stat. SUA au fost îngrijorați de ce s-ar întâmpla cu armele nucleare ale Rusiei în timpul loviturii de stat armate organizate de Evgheni Prigojin, a declarat un oficial.

În ultimele două săptămâni, a existat „îngrijorare mare” cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în Rusia în cazul unei revolte, după ce agențiile de spionaj americane au preluat informații la mijlocul lunii iunie că șeful Wagner plănuia o acțiune armată, potrivit unui oficial vorbit cu Washington Post.

Oficialul a spus că SUA este deosebit de îngrijorată de ce ar putea însemna orice instabilitate pentru controlul arsenalul nuclear al Rusiei, spunând că „Au fost o mulțime de întrebări în acest sens”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă