7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoPreședintele Putin al Rusiei se întâlnește cu prințul moștenitor saudit

Președintele Putin al Rusiei se întâlnește cu prințul moștenitor saudit

Președintele rus Vladimir Putin și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat miercuri despre continuarea cooperării cu privire la prețul petrolului, în calitate de membri ai OPEC+, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, potrivit Reuters.

Un raport saudit al întâlnirii a spus că prințul moștenitor a lăudat coordonarea comună dintre cele două țări „care a ajutat la eliminarea tensiunilor din Orientul Mijlociu”.

Putin și prințul moștenitor, conducătorul de facto al celui mai mare exportator de țiței din lume, au avut discuțiile aranjate în grabă, la câteva ore după ce liderul de la Kremlin a vizitat vecinul din Golful Arabiei Saudite, Emiratele Arabe Unite.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse, a declarat că cooperarea va continua în cadrul OPEC+, care include Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații conduși de Rusia.

Reuniunea a avut loc după o scădere a prețului petrolului, în ciuda angajamentului OPEC+ de a reduce în continuare producția.

Răzbunarea Prințului Moștenitor al Arabiei Saudite

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, pare că se răzbună pe Joe Biden, cel care în campania electorală din SUA l-a făcut paria din cauza presupusului său rol în uciderea jurnalistului din SUA, Jamal Khashoggi. Jocul tânărului de 37 de ani este aprig comentat. Datorită lui, Biden nu se poate ține de cuvânt. Au loc alegeri parțiale. Președintele a promis americanilor că galonul va reveni la prețurile vechi. Nu-i așa. Pentru că Bin Salman dă cu tifla unei alianțe vechi.

Ajuns de două săptămâni prim ministru, Bin Salman joacă tare. Investește peste jumătate de miliard de dolari în marile companii energetice rusești. Sponsorizează mari cluburi de fotbal. Se pregătește de Olimpiada de Iarnă din 2029, punând deșertul pe harta sporturilor montane!

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă