7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoPreședintele Coreei de Sud supraveghează exercițiile militare comune ale țării sale cu...

Președintele Coreei de Sud supraveghează exercițiile militare comune ale țării sale cu SUA

Președintele Coreei de Sud a supravegheat exercițiile militare comune ale țării sale cu principalul aliat, SUA, pentru a mai contracare acțiunile ofensive nord-coreene, potrivit Reuters.

Câteva mii de soldați sud-coreeni și americani au participat joi la exerciții comune cu foc real, marcând cea de-a 70-a aniversare a alianței dintre cele două țări și cea de-a 75-a aniversare de la înființarea armatei sud-coreene.

Exercițiile, supravegheate de președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, au fost susținute de mijloace militare „de ultimă generație”, inclusiv avioane de vânătoare sud-coreene F-35, obuziere autopropulsate K9, avioane americane F-16 și drone Grey Eagle.

Președintele Coreei de Sud a supravegheat exercițiile militare comune ale țării sale cu SUA ca răspuns la amenințările nucleare ale Coreei de Nord

Exercițiile sunt o demonstrație de forță după ce încercarea eșuată a Coreei de Nord de luna trecută de a lansa un satelit spion a crescut tensiunile în regiune.

Faza inițială a exercițiilor a fost concepută pentru a da un răspuns la amenințările nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord și un atac la scară largă.

Mai târziu, în cadrul programului, trupele aliate au pregătit terenul pentru un contraatac prin lovituri aeriene și artilerie de precizie asupra țintelor cheie, pentru a „distruge complet amenințările militare ale Nordului”, se mai transmite.

VIDEO: Coreea de Sud spune că rachetele Coreei de Nord reprezintă o „amenințare gravă”

Coreea de Nord a lansat duminică, 5 iunie, opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre marea din largul coastei sale estice, probabil cel mai mare test al său, la o zi după ce Coreea de Sud și Statele Unite au încheiat primele lor exerciții militare combinate care au implicat un portavion american.

Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat că cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Sunan din capitala nord-coreeană Pyongyang și au zburat la altitudini cuprinse între 26 km și 90 de km.

Ca răspuns, consilierul pentru securitate națională al Coreei de Sud, Kim Sung-han, a organizat o reuniune a Consiliului Național de Securitate, iar președintele Yoon Suk-yeol a ordonat „extinderea descurajării Coreei de Sud și a Statelor Unite și consolidarea continuă a posturii de apărare unită”.

Mai târziu în cursul zilei, emisarul sud-coreean pentru probleme nucleare, Kim Gunn, s-a întâlnit la Seul cu reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, și a avut o conferință telefonică cu omologul lor japonez, Funakoshi Takehiro.

Trimișii au declarat că lansarea rachetei nord-coreene reprezintă o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU și au condamnat-o cu fermitate, potrivit Ministerului de Externe de la Seul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Care este mișcarea fiscală care poate să producă „monștri”

Discuțiile despre cota unică sau impozitarea progresivă sunt inserate artificial pe agenda publică, spune Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei pentru buget finanţe din Camera...
Ultima oră
Pe aceeași temă