25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăVideoPremierul britanic Rishi Sunak, în Israel: „Suntem alături de voi”

Premierul britanic Rishi Sunak, în Israel: „Suntem alături de voi”

Premierul britanic Rishi Sunak s-a întâlnit cu omologul său din Israel, Benjamin Netanyahu, după ce i-a transmis președintelui israelian Isaac Herzog solidaritatea țării sale, joi (19 octombrie), declarând că Londra sprijină dreptul Israelului de a se apăra, solicitând totodată accesul umanitar în Gaza, după atacul Hamas, transmite Reuters.

Sunak este cel mai recent lider occidental care a vizitat Ierusalimul, nu numai pentru a-și arăta sprijinul pentru Israel, ci și pentru a încerca să negocieze o modalitate de a asigura eliberarea ostaticilor luați de Hamas și de a oferi ajutor umanitar celor din Gaza.

Fluxul diplomației este o schimbare de pas față de ceea ce unii comentatori spun că a fost un deceniu de scădere a influenței britanice în Orientul Mijlociu, Londra fiind văzută ca un partener junior al Statelor Unite.

Sunak urma să viziteze alte capitale regionale după Israel – o călătorie care a coincis cu cea făcută de secretarul său de externe, James Cleverly, care va călători în Egipt, Turcia și Qatar în următoarele trei zile.

Rishi Sunak: „ Un bărbat este bărbat și o femeie este o femeie” 

Premierul britanic Rishi Sunak și-a afirmat poziția cu privire la identitatea de gen, declarând că este „de bun simț” că „un bărbat este bărbat și o femeie este o femeie”, în timpul conferinței anuale a conservatorilor de la Manchester, miercuri (4 octombrie), potrivit Reuters.

„Și nu ar trebui să fim hărțuiți să credem că oamenii pot avea orice sex doresc să fie”, a spus Sunak.

Protestatarii îmbracă în negru casa premierului britanic din cauza politicii petroliere

Protestatarii Greenpeace au îmbrăcat locuința privată a prim-ministrului britanic Rishi Sunak într-o țesătură neagră pentru a protesta împotriva politicii energetice a guvernului său, a declarat grupul de campanie de mediu, joi (3 august), conform Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului Iranului asupra Israelului

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de duminică, 14 aprilie 2024, în care va discuta atacul Iranului...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă