Ploile abundente au declanșat alunecări de teren mortale în Uganda, iar serviciile de urgență au intervenit pentru a-i salva pe cei afectați de aceste intemperii.
Cel puțin 15 persoane au murit în vestul Ugandei, după ce casele lor au fost îngropate într-o alunecare de teren declanșată de ploile torenţiale, a anunțat Crucea Roșie miercuri (7 septembrie), în timp ce lucrătorii de la urgență au străbătut noroiul în căutarea supraviețuitorilor.
Televiziunea din Uganda a arătat clădiri avariate, inundate de noroi, de la alunecarea de teren din Kases, cu resturi de la bunurile oamenilor și vegetație prinsă în rămășițele clădirilor.
Cei mai mulți dintre cei uciși au fost femei și copii, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii din Uganda, Irene Nakasita, într-un comunicat, potrivit Reuters.
Ploile abundente au declanșat alunecări de teren mortale în Uganda, cel puțin șase persoane fiind salvate și transferate la un spital din apropiere
Ea a spus că cel puțin șase persoane au fost salvate și transferate la un spital din apropiere.
Districtul Kasese, unde s-a produs dezastrul, este predispus la alunecări de teren, mai ales în timpul sezonului ploios, deoarece se află la poalele munților Rwenzori, care se află pe granița cu Republica Democrată Congo.
După o secetă prelungită, ploile abundente au căzut în mare parte din Uganda, de la sfârșitul lunii iulie, provocând morți și inundații, dar și distrugerea culturilor, caselor și infrastructurii.
Cel puțin 10 milioane de copii din Cornul Africii se confruntă cu urmările secetei severe
Cel puțin 10 milioane de copii din Cornul Africii se confruntă cu urmările secetei severe, numărul lor crescând de la 7,25 milioane acum câteva luni în urmă.
Numărul copiilor care se confruntă cu urmările secetei severe în Cornul Africii a crescut cu peste 40% în decurs de două luni, a atenţionat luni Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, informează dpa.
În perioada februarie-aprilie, numărul de copii care se confruntă cu impactul secetei – inclusiv foametea acută, malnutriţia şi setea – a crescut de la 7,25 milioane la cel puţin 10 milioane, a subliniat UNICEF, potrivit agerpres.ro.
10 milioane de copii se confruntă cu urmările secetei severe, apelul de urgență al ONU fiind dublat la 250 milioane de dolari
În aceste condiţii, agenţia ONU a revizuit apelul său de urgenţă de la 119 milioane de dolari la aproape 250 de milioane, apel ce reflectă nevoia în creştere în această regiune.
Mai mult de 1,7 milioane de copii din Etiopia, Kenya şi Somalia au nevoie de tratament urgent pentru „malnutriţie severă acută”, potrivit UNICEF. Dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, cifra ar putea creşte la 2 milioane.
„Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese în rândul copiilor în următoarele săptămâni”, a atenţionat Mohamed Fall, directorul regional al UNICEF pentru Africa de est şi de sud. „Foametea este chiar după colţ”, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!