13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoPelecii de la carnavalul de la Rio încearcă să evite febra dengue...

Pelecii de la carnavalul de la Rio încearcă să evite febra dengue cu insecticid

Pe lângă sclipiciul și vopseaua de la Carnavalul din acest an, petrecăreții din Rio folosesc insecticide, după avertismentele autorităților locale din domeniul sănătății cu privire la o creștere a febrei dengue, potrivit Reuters.

Repelentul pentru insecte este noul articol obligatoriu pentru petrecăreții de la Carnavalul de anul acesta de la Rio. Brazilia se confruntă cu o febră dengue majoră de la un focar care este răspândit de țânțari.

„ Sunt asistentă și deja mi-am pus ceva repellent. Deci e bine.” Au fost peste 364.000 de cazuri raportate în primele cinci săptămâni din 2024, de patru ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Petrecăreții nu sunt descurajați de vârful atins de infecții, dar folosesc insecticid ca măsură de precauție.

Febra galbenă amenință Brazilia. Accesul la Grădina Zoologică a fost restricționat

Măsura a fost anunţată într-un moment în care întregul oraş se teme de un focar de febră galbenă care a afectat şi alte zone ale Braziliei, mai ales regiunile Rio de Janeiro şi Minas Gerais, informează Agerpres.

În statul Sao Paulo, potrivit ultimului raport oficial difuzat săptămâna trecută, s-au înregistrat 26 de decese din cauza acestei boli din ianaurie 2017, iar autorităţile locale au lansat o amplă campanie de vaccinare.

În Minas Gerais, autorităţile medicale au confirmat cel puţin 15 decese de febră galbenă din iulie anul trecut, în timp ce la Río de Janeiro s-au înregistrat cel puţin 5 cazuri mortale în aceeaşi perioadă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

FC Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei. „Cormoranii” au trecut de Chelsea după prelungiri

FC Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după ce a învins-o cu scorul de 1-0 pe Chelsea, în marea finală disputată pe Stadionul Wembley...
Ultima oră
Pe aceeași temă