7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoPapa Francisc trimite un mesaj summitului ONU privind schimbările climatice

Papa Francisc trimite un mesaj summitului ONU privind schimbările climatice

Papa Francisc a cerut sâmbătă (2 decembrie) summitului ONU privind schimbările climatice să depună eforturi pentru un progres menit a opri încălzirea globală, care să includă eliminarea combustibililor fosili, potrivit Reuters.

Papa, în vârstă de 86 de ani, plănuise să participe la conferință, dar o infecție pulmonară l-a forțat să rămână la Vatican. Declarația a fost citită de secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, în numele său.

Adresa sa completă a fost lăsată cu delegații și Parolin a scurtat-o pentru a rămâne în limita de trei minute pentru discursuri.

Francisc a făcut din apărarea mediului o parte principală a învățăturii sociale, a pontificatului lui de 10 ani, scriind două documente majore pe această temă – în 2015 și în octombrie anul trecut.

Pontiful a cerut iertarea datoriilor pentru țările sărace, care sunt mai puțin responsabile pentru gazele cu efect de seră, dar suferă mai mult decât țările avansate.

El a numit asta rambursarea „datoriei ecologice” pe care o datorează pentru că au suferit de ceva ce nu au provocat-o.

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a anunțat marți Vaticanul, sporind astfel îngrijorările legate de sănătatea sa, conform jurnalul.ro.

Papa, în vârstă de 86 de ani, urma să înceapă vineri o vizită de trei zile la Dubai, iar Vaticanul declarase marți la prânz că va continua călătoria.

„Deși starea clinică generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătățit în ceea ce privește gripa și inflamația tractului respirator, medicii i-au cerut papei să nu efectueze călătoria planificată pentru zilele următoare în Dubai”, a precizat marți seara Vaticanul.

Papa a fost de acord să nu călătorească „cu mare regret”, precizând că va analiza modalitățile prin care liderul romano-catolicilor din lume ar putea contribui la discuțiile de la distanță.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă