15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoPalestinienii se refugiază în tabăra de corturi din Rafah din Gaza

Palestinienii se refugiază în tabăra de corturi din Rafah din Gaza

Palestinienii s-au refugiat luni (8 ianuarie) într-o tabără de corturi din Rafah, sudul Gazei, după ce luptele au strămutat majoritatea celor 2,3 milioane de oameni ai enclavei, potrivit Reuters.

Oamenii coaceau pâine în cuptoare, în afara corturilor, și se construiau corturi noi, în timp ce nori de fum se ridicau de pe orizontul din spatele taberei de corturi.

Multe case și infrastructura civilă din Gaza zac în ruine, iar luptele au cauzat o lipsă acută de alimente, apă și medicamente.

VIDEO. Persoanele strămutate din Gaza locuiesc în corturi, fără produse de bază

Persoanele strămutate din Gaza într-o tabără improvizată din Rafah se confruntă cu o iarnă aspră, fără adăposturi adecvate și doar cu cele necesare supraviețuirii, după aproape trei luni de război.

În timp ce ploaia cădea marți, 2 ianuarie, Zayda al-Breem din Khan Younis a folosit o mătură pentru a îndepărta apa de pe pânzele de plastic în care se adăpostesc ea și familia ei. În timp ce gătea, Alia Ghaban spune că astfel de condiții au afectat sănătatea familiei sale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă