11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăVideoOrdinele lui Kim Jong Un din Coreea de Nord au crescut gradul...

Ordinele lui Kim Jong Un din Coreea de Nord au crescut gradul de pregătire pentru război

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat miercuri pregătirea pe teren a trupelor, la o bază de operațiuni militare majore din regiunea de vest a țării, și a ordonat o pregătire sporită pentru război, a informat joi agenția de presă KCNA, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat a lansat aceste imagini despre care spun că îl arată pe Kim, cu o zi mai devreme, inspectând trupele la o bază militară importantă. În emisiune se spunea că se antrenau în condiții care simulează războiul real.

De asemenea, Kim a spus că armata trebuie să „introducă în mod dinamic o nouă perioadă de glorie, de intensificare a pregătirilor de război, în conformitate cu cerințele situației predominante”.

Turul lui Kim al bazei, a cărei locație nu a fost identificată, vine după începerea exercițiilor militare anuale combinate ale forțelor americane și sud-coreene, luni, în sud, cu dublul numărului de trupe care au participat față de anul trecut.

Phenianul i-a îndemnat pe aliați să-și oprească exercițiile, numindu-le repetiții pentru război.

Seulul și Washingtonul spun că exercițiile sunt defensive și un răspuns la amenințările Nordului.

Presa de stat nord-coreeană nu a menționat dacă Kim s-a referit în mod explicit la exercițiile comune SUA-Coreea de Sud în declarațiile sale de miercuri de la baza militară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă