7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoONU avertizează că urmează o iarnă grea pentru Ucraina

ONU avertizează că urmează o iarnă grea pentru Ucraina

ONU dă un avertisment dur în ceea ce privește sezonul de iarnă ce va veni și va afecta Ucraina, dar și Europa.

Șeful ONU pentru migrație a avertizat marți (13 septembrie) că orice daune cauzate sistemelor de energie electrică și de încălzire ale Ucrainei vor exacerba grav condițiile de viață de la iarnă.


„ Orice încercare de a deteriora aceste facilități va avea un impact teribil asupra capacității de încălzire a acelor orașe”, a declarat Antonio Vitorino, directorul general al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), unui grup de reporteri de la Kiev.

ONU spune că va fi o iarnă grea în Ucraina și că va fi nevoie de un sistem electric funcțional în toată țara pentru a face față


„ Depunem toate eforturile pentru a ajuta populația să se pregătească pentru iarnă, dar avem nevoie de electricitate, iar asta depinde de serviciile de stat pentru (restaurarea) unui sistem electric funcțional”, a declarat Vitorino, care s-a întâlnit luni (12 septembrie) cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. ).


Prioritatea principală a OIM în această iarnă în Ucraina este asigurarea accesului a aproximativ 6,9 milioane de persoane strămutate pe plan intern, la încălzire, haine de căldură și alimente, a spus Vitorino.

Situația pieței de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani

Situația pieței de energie, în iarna anului 2022, ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani, avertizează Claudiu Cazacu, analist XTB România.

Situația energetică a statelor UE continuă să se agraveze din cauza reducerii livrărilor din Rusia. Conducta Nord Stream 1 intră în revizie, iar livrările de gaze din Rusia au scăzut cu 60 la sută. Prețul gazului natural a crescut de 11 ori față de ianuarie 2021. „Europa se gândește la raționalizarea energiei, pentru a trece cu bine iarna”, subliniază analiza elaborată de XTB.

„Pentru moment gestionabilă, situația pieței de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani”, constată Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă